image

Stimați viitori elevi ai instituției noastre, vă informăm că astăzi, 29.05.2017, s-au afișat rezultatele examenului de admitere. Vă felicităm pentru rezultatele obținute și vă așteptăm la începutul anului școlar.

image

Vineri, 26.05.2017, la Seminarul Teologic "Sf. Ioan Casian", a avut loc examenul de admitere, proba orală și scrisă, pentru elevii clasei a IX-a. Examenul a fost prezidat de Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu părinții profesori ai seminarului.

image

Luni, 22.05.2017, s-a desfășurat Examenul de atestat pentru elevii clasei a XII-a la materiile teologice. În mijlocul elevilor s-a aflat Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, care a prezidat examenul de atestat.

image

Zilele acestea la Palatul Copiilor Tulcea, elevii seminariști au participat împreună cu profesorii însoțitori la Târgul Ofertelor Educaționale. Reprezentanții Seminarului au prezentat tuturor elevilor din ciclul gimnazial atuurile pe care le oferă instituția noastră.

image

În perioada 15 - 19 mai 2017, la Palatul Copiilor Tulcea, elevii seminariști împreună cu profesorii coordonatori prezintă Oferta Educațională pentru admiterea la Seminar în anul școlar 2017-2018. Vă așteptăm cu drag!

image

Ziua Europei a fost marcată la Seminarul Teologic tulcean printr-un program cultural-artistic în care doamna profesor Ionescu Anca a prezentat elevilor beneficiile şi importanţa Uniunii Europene pentru ţara noastră. Totodată elevii clasei a XI-a au plantat ,,Copacul Prieteniei" simbolizând pacea şi unitatea ţărilor europene.

image

În urma participării la Olimpiada pentru Seminarii și Licee Teologice- faza națională, desfășurată la Cluj-Napoca în perioada 18-22 aprilie 2017, elevul VIOREL Drăgan a obținut premiul al III-lea (nota 9.35) la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române fiind îndrumat de părintele profesor Ion Nicolae Sorin.

image

Astăzi, Liceul de Arte ,,George Georgescu" din Tulcea, a fost gazda Olimpiadei Naționale Corale-etapa zonală- participând mai multe coruri din țară a liceelor vocaționale de artă și pedagogice dar mai ales a seminariilor teologice precum: Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Gura de Aur" din Episcopia Sloboziei si Calarasilor și Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf Ioan Casian" reprezentând eparhia Tulcii.

image

În seara zilei de 30 martie, elevii seminariști au participat la manifestarea închinată ,,Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericeşti" organizată de Episcopia Tulcii. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii alături de onorabili oaspeți în incinta muzeului de Arta-Avramide.

image

Seară culturală organizată la Seminarul Teologic din Tulcea în data de 9 martie 2017. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii împreună cu părinții profesori. Recenzia filmului a fost făcută de doamna profesor Anca Ionescu, profesor de elită al Seminarului. La final, a fost vizionat filmul documentar, Vlad Țepeş, realizat în anul 1979, în regia lui Doru Năstase.

image

Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea și-a sărbătorit în 26 februarie 2017 ocrotitorul spiritual: Sfântul Ioan Casian.Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion în capela liceului, cu participarea cadrelor didactice și a elevilor. În timpul slujbei au fost pomeniți și ctitorii liceului, profesorii și elevii trecuți la Domnul.Elevul Maximilian Alexandru a rostit un cuvânt privitor la viața Sf. Ioan Casian. De asemenea, PS Visarion a îndemnat elevii, în omilia sa, la curăția minții și a inimii, precum și la o mai mare apropiere de slujbele bisericești din Postul Mare. Un moment deosebit l-a constituit acordarea distincției eparhiale Crucea Sf. Iachint – pentru mireni domnului Mihai Marinache, prof. de limba și literatura română, pentru întreaga activitate didactică de 47 de ani depusă în slujba Școlii românești, dintre care aproape jumătate la Seminarul Teologic tulcean. Tot atunci au fost premiați cu bursa Mitropolitul Antonie, constând în bani și cărți, 4 elevi ai școlii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în primul semestru al anului școlar 2016-2017. Nu în ultimul rând consemnăm și inaugurarea și binecuvântarea bibliotecii liceului care de acum înainte va purta numele poetului național Mihai Eminescu. Anul 2017 este un an aniversar pentru Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Casian, deoarece instituția de învățământ teologic împlinește 25 ani de existență și slujire a Bisericii.

image

La Seminarul Teologic din Tulcea a avut loc ieri, 22 februarie 2017, o manifestare culturală dedicată Patriarhului Justinian Marina.Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 116 ani de la naşterea celui de-al treilea Patriarh al Bisericii noastre. Prezent la manifestări, în cuvântul său Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a creionat personalitatea marcantă a Patriarhului Justinian și grija sa față de Biserica Ortodoxă în vremea regimului comunist.În continuare, a fost vizionat filmul documentar Justinian Marina Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române realizat de TVR, precum și o proiecție cu fotografii din perioada patriarhatului său. Pr. prof. Justinian Neculai a susținut prelegerea Patriarhul Mărturisitor în vremuri tulburi ale Bisericii. Programul cultural va continua în zilele următoare cu alte sesiuni de referate și comunicări. Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Casian din Tulcea desfășoară, în perioada 20-26 februarie, un program cultural şi educațional care marchează tradiționala sărbătoare dedicată patronului spiritual al școlii.

image

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Vasile, Grigorie și Ioan, mari dascăli de cuget și simțire omeneasca, au fost cinstiți în data de 27 ianuarie de către elevii Seminarului Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian" Tulcea organizând un simpozion pe tema ,,Sfinții Trei Ierarhi - Modele de viață creștină". Evenimentul a fost prezidat de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu părinții profesori și profesorii Seminarului, care au rostit pe rând cuvântari îndemnând tânără generație la cunoașterea adevărului de credință având ca model desăvârşit lucrarea celor trei mari Sfinți. În continuare s-au dat spre citire cateheze despre viața, activitatea și importanța iconografiei creștine ale Sfinților Părinți de către P.C. Pr. Consilier Neculai Felix și de către elevii seminariști aflând lucruri noi despre reprezentarea picturii celor Trei Mari Dascăli. În finalul programului corala Seminarului ,,Carpe In Deum" a susținut un concert în cinstea Marilor Sfinți.

image

Colindele reprezintă expresiile cele mai vii ale tradiţiei poporului român, întoarcem aşadar anul acesta, a 24 a filă a existenţei Seminarului Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea. Obişnuiţi deja cu emoţia, simplitatea şi onestitatea sărbătorii Naşterii Domnului, anul acesta tradiţionalul concert de colinde ,,Hristos se naşte, slăviţi-L!” a avut loc în sânul bisericii Sfântul Gheorghe Tulcea, de faţă fiind Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii onorabile autoriţăţi şi un numeros public. Fiind o mare bucurie pentru cei prezenţi, în seara de 22 decembrie în cadrul concertului, a avut loc o scenetă pe melodia ,,Naşterea Domnului” de Radu Antofie, prin care elevii seminarişti au mărturisit că Hristos s-a născut în ieslea săracă a neamului pentru mântuirea noastră. Ne bucurăm aşadar de tot ceea ce am putut realiza într-un an bogat cu daruri duhovniceşti şi lecţii de viaţă şi nădăjduim spre un an mai bun, mai înfloritor şi mai curat pentru sufletele fiecăruia dintre noi.

image

Bucuria Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost resimțită în data de 19 decembrie 2016 de către copiii vrednici ai Centrului de zi ,,Pași spre Lumină” Tulcea. În cadrul acțiunii ,,Surprizele din sacul lui Moș Crăciun”, elevii seminariști însoțiți de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii au oferit tuturor copiilor prezenți daruri bogate din partea moșului. ,,Și-ntr-un glas cântând nespun, Asta-i seara de Crăciun” tradiționalul cor al Seminarului Teologic ,,Carpe In Deum” a susținut un mic concert pentru a prevesti încă odată faptele bune, bucuria milosteniei și a iubirii față de cel ce-avea să se nască, Hristos.

image

Apropiindu-se Praznicul Nașterii Domnului, elevii Seminarului Teologic au fost invitați, ieri 13 decembrie, să participe la Centrul Multifuncțional "Sofia" a Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea reprezentată prin doamna director Stefana Zibileanu. Elevii seminarişti au interpretat o suită de colinde pentru prevestirea nașterii "celui făr' de-nceput" cunoscute de cei mici. În cadrul serbării Moș Crăciun a oferit copiilor daruri bogate după tradiționala "Serbare de Crăciun" închinată Moșului.

image

Ziua de 5 decembrie pentru creştinii tulceni este una cu mare însemnătate fiind prăznuirea hramului Catedralei Episcopale a cărui ocrotitor este Sfântul Ierarh Nicolae al Mirei Lichiei. Cu această ocazie în seara zilei, elevii seminarişti însoţiţi de părinţii profesori ai Seminarului Teologic, au fost prezenţi la Slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii. În cuvântul de învăţătură rostit de Preasfinţitul Visarion, elevii seminarişti au avut ocazia să cunoscă viaţa şi activitatea Sfântul Nicolae pentru poporul drept-credincios al Mirei Lichiei, greu încercat de ereziile vremii.

image

Data de 1 decembrie are o simbolistică esenţială pentru fiecare român patriot de pretutindeni, fiind Ziua Statului Român. Astfel la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” Tulcea s-a organizat ,în data de 29 noiembrie, o manifestare închinată Marii Uniri la care au fost prezenţi Î.P.S. Iakobos, Mitropolit de Mitiline, Eressos şi P.S. Visarion, Episcopul Tulcii. În cadrul manifestării au fost intonate cântece şi recitate poezii patriotice de către elevii seminarişti, în memoria celor ce şi-au jertfit viaţa pentru ţară, având un singur ţel acela a unei Românii unite. Totodată la activitate a fost prezentă doamna Dr. Ligia Dima, cercetător I.C.E.M. Tulcea, care a vorbit concis oaspeţilor şi elevilor despre importanţa zilei de 1 Decembrie pentru fiecare român.

image

Bucuria prevestirii Nașterii Domnului a fost resimțită de un grup de persoane nevoiașe ale județului Tulcea. Elevii seminarişti plecând de la îndemnul filozoful Nicolae Steinhardt "Dăruind vei dobândi!" au organizat o colectă de alimente pentru a fi dăruite din inimă, oamenilor greu încercați în sezonul rece. Activitatea a mai constat în ajutor în gospodărie și într-un mic recital de colinde spre detectarea oamenilor. La aceasta activitatea a fost prezentă doamna Consilier Educativ, Pîrîu Andreea-Mihaela.

image

Zi fructuoasă din punct de vedere cultural şi filantropic pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox “Sf. Ioan Casian” deoarece astăzi, 07 noiembrie 2016, au admirat la Muzeul ,,Casa Avramide” din Tulcea expoziţia de icoane transilvănene " Lacrimile cerului " organizată de Complexul Muzeal Bistriţa Năsăud şi prezidată de către PreaSfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcii prin aceasta PreaSfinţia Sa a explicat părinţilor- profesori, profesorilor şi elevilor teologi iconografia operelor muzeale. Programele social - filantropice îndreptate către copiii nevoiaşi ai municipiului au continuat şi astăzi cu programul ,,Dăruind vei dobândi!” prin care elevii seminarişti însoţiţi de doamna profesor Consilier Educativ Pîrîu Andreea-Mihaela, au donat jucării şi rechizite şcolare elevilor centrului de zi ,, Paşi spre Lumină” Tulcea, readucând zâmbetele pe chipurile neîntinate ale copiilor!

image

Astăzi la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian" Tulcea a fost prezentată lansarea de carte a domnului profesor Ștefan Zăvoiu, fost profesor al instituției teologice nord-dobrogene. Prin lucrarea sa intitulată ,, Caranfilii" realizează o analiză temeinică a vieții și a tradițiilor din regiunea județului Brăila. Fiind fost cadru didactic, domnul profesor se întoarce cu nostalgie printre vechii colegi de catedră împărtășind cu ei bucuria întâlnirii și totodată meditând tânără generație la mai multă responsabilitate față de cultura neamului românesc.

image

Astăzi la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a fost realizată o serată culturală în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în care elevii seminarului au ţinut o prelegere despre viaţa, activitatea şi martirajul Sfântului. Totodată a fost vizionat de către părinţii profesori, profesorii şi elevii seminarişti, filmul ,, Antim Ivireanul-Mare Tipograf şi Ierarh al Tării Româneşti,,

image

Zi cu profundă însemnătate pentru elevii seminarişti tulceni deoarece astăzi(16 Septembrie 2016), P.S. Sa Visarion Episcopul Tulcii, a săvârşit Slujba de Te Deum alături de părinţii profesori ai Seminarului Teologic prin care au mulţumit bunului Dumnezeu pentru toată roada cea bună culeasă pe anul trecut şi cu nădejdea noului an şcolar mai bun, mai sporinic şi mai iubitor în toate!

image

Joi 15 septembrie 2016 - PS Sa Visarion a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul hramului Capelei Sf. Ier. Visarion din incinta Internatului Seminarului Teologic din Tulcea. Totodată a binecuvântat şi copii de la grădiniţa Sf. Nichita Romanul.

image

Miercuri, 25 mai 2016, a avut loc examenul de admitere în anul şcolar 2016-2017, în prezenţa Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcii.

image

Simpozion dedicat Sfinților Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Tulcea

image

S-a marcat la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea Ziua Culturii Naționale și cei 166 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu , prin oficierea unei slujbe de pomenire de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, în memoria "Luceafărului poeziei româneşti". Cu acest prilej domnul profesor Mihai Marinache a ţinut o prelegere despre personalitatea poetului, în care a prezentat elemente biografice, activitatea literară şi activitatea de jurnalist. Au fost interpretate de către Corul "Carpe in Deum" al Seminarului Teologic piese alcătuite pe baza versurilor eminesciene. De asemenea, au fost recitate cu măiestrie diverse poezii inedite de către elevii seminarişti. Astfel, se încheie şirul activităţilor desfăşurate la şcoala noastră, unde pe parcursul întregii săptămâni au avut loc diverse manifestări culturale, sub atenta coordonare a domnului profesor Mihai Marinache.

image

Concertul tradițional de colinde "Hristos Se naşte, slăviți-L!"

image

Din îngăduința Sfintei Treimi, un grup de elevi seminariști însoțiți de Părintele Director Neculai Justinian și doamna pedagog Fedot Diana au readus zâmbetul pe fețele triste ale unor bătrâni aflați în lipsuri materiale. Astfel, efortul lor s-a concretizat în dăruirea de alimente și alte bunuri casnice în uzul de zi cu zi, cu ajutorul sponsorilor, binefăcătorilor și colaboratorilor Seminarului Teologic. Tot cu acest prilej, elevii au colindat fiecare casă pe care au vizitat-o.

image

Ziua de 10 decembrie a fost una de profundă trăire duhovnicească pentru elevii seminariști. Spre seară, la Centrul de zi ”Pași spre lumină” din Tulcea un grup de tineri teologi a mers, însoțit de doamna pedagog Fedot Diana, și au oferit copiilor daruri ce au constat în fructe și rechizite școlare. Cu acest prilej, s-au cântat și colinde. De asemenea, ca semn al recunoștinței pentru doamna Megit Teodora, care a întreprins în trecut activități sportive cu elevii, i s-au adus generoase mulțumiri prin intonarea cântecelor religioase specifice perioadei actuale. În încheierea serii, au mers în Piața Civică și au colindat lângă bradul amplasat în acest loc representativ pentru tulceni.

image

În dimineața zilei de 10 decembrie, elevii Grădiniței ”Sfântul Nichita Romanul”, grădiniță afiliată Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Casian” au primit împărtășirea cu Sfintele Taine cu prilejul Postului Crăciunului.

image

În frunte cu Părintele Director Neculai Justinian și coordonați de doamna pedagog Fedot Diana, un grup de elevi seminariști s-au deplasat în localitatea Nicolae Bălcescu la copiii din cadrul Grădiniței, unde împreună cu Moș Crăciun le-au oferit dulciuri și jucării. Totodată, au interpretat și o suită de colinde, specifice perioadei premergătoare Praznicului Nașterii Domnului.

image

În ajunul sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, un grup de elevi seminariști împreună cu doamna pedagog școlar Fedot Diana, au adus bucuria unei vârstice din municipiul Tulcea întreprinderea unor treburi gospodărești și casnice. Reprezentându-l pe Moș Nicolae, au oferit și alimente, legume, fructe și dulciuri, totodată, intonând gazdei și colinde specifice perioadei premergătoare Crăciunului. Această activitate la domiciliul vârstinicilor continuă șirul de acțiuni ale elevilor seminariști privindu-i pe cei aflați în neputința vârstei și a trupului.

image

Manifestare cu prilejul Zilei Naționale a României.

image

Vineri, 20 noiembrie 2015, un grup de elevi seminariști, împreună cu doamna Țopa Gabriela, profesor la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Casian” din Tulcea, au oferit copiilor de la Centrul de zi ”Pași spre Lumină” din Tulcea fructe, spre bucuria acestora.

image

Ziua Dobrogei- 137 de ani de la reintegrarea Dobrogei în spațiul statal românesc a fost marcată și la Seminarul Teologic. În deschiderea zilei a fost organizat un concurs tematic de către domnul profesor Mihai Marinache. În continuarea programului a urmat o manifestare la care a participat și Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu preoți, profesori și elevi. Invitatul de seamă al acestei întruniri a fost domnul profesor Bunduc Gheorghe, care a ținut un cuvânt omagial cu prilejul acestui cadru festiv. Corul ”Carpe in Deum” a interpretat o suită de cântece patriotice. La sfârșitul acestei acțiuni, elevii participanți la concursul ce a anticipat manifestarea au fost premiați de către Preasfințitul Visarion.

image

Miercuri, 28 octombrie 2015, elevii seminariști au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină din Tulcea. ”Ca rezultat a tot ceea ce am învățăt în trei ani și un pic de la dascălii și înaintașii noștri în singura ”academie” sufletească din nordul Dobrogei, și anume Seminarul Sfântului Ioan Casian, noi, colectivul clasei a XII-a, întovărășiți de alți colegi majori de la alte clase, am urmărit să marcăm începutul unui lung șir de preocupări ce îi implică pe semeni, și în special acțiuni adresate celor aflați în nevoi materiale sau duhovnicești, prin activitatea intitulată ”Frați în sângele lui Hristos” ce a constat în donarea de sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină Tulcea. Așadar, pe 28 octombrie 2015, în ziua de miercuri, când Iuda a vândut sângele nevinovat al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în frunte cu Părintele Director Neculai Justinian și doamna pedagog școlar Fedot Diana, planul nostru s-a concretizat și am donat sânge pentru a fi utilizat în favoarea oamenilor ce au o nevoie trupească deosebită. Am fost recompensați din partea Centrului de Transfuzii cu bonuri valorice, pe care ulterior le-am oferit în interesul bunei desfășurări a viitoarelor activități ce îi implică pe copiii, bătrânii sau bolnavii pe care îi avem în vedere de mai multă vreme și pe care îi sprijinim prin gesturi de fraternitate oferindu-le mici daruri cu prilejul anumitor evenimente (Sfântul Nicolae, Nașterea Mântuitorului, Hramul Seminarului, Învierea Mântuitorului). Nădăjduim ca și în anul în curs să ne desfășuram activitățile sociale și culturale cu desăvârșirea Sfântului Duh și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, ce a susținut permanent manifestările noastre atât prin rugăciune, prezența arhirească cât și în mod material.” declară Mocăniță Teodor pentru Revista ”Cuvânt bun” editată de Episcopia Tulcii

image

Deschiderea oficială a anului şcolar 2015-2016 de la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea a fost încununată de vizita Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii care a oficiat slujba de Te-Deum şi slujba de sfințire şi binecuvântare a lucrărilor de consolidare, renovare şi modernizare desfăşurate la clădirea instituției noastre. În semn de aleasă apreciere față de cei ce s-au ostenit cu acest amplu proiect, au fost oferite Acte de cinstire şi sinceră recunoştință.

image

Marți, 15 septembrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii în Capela "Sfântul Ierarh Visarion" din incinta Internatului Seminarului Teologic cu ocazia hramului acesteia.Tot cu acest prilej au fost binecuvântați şi copiii Gradiniței "Sfântul Nichita Romanul" ce este afiliată Seminarului Teologic tulcean.

image

Vineri, 19 iunie 2015, la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Ioan Casian" din Tulcea a fost marcat finalul anului şcolar 2014-2015 prin oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii în sobor de preoţi şi diaconi. A avut loc şi festivitatea de premiere a elevilor merituoşi şi absolvirea seminariştilor clasei a XII-a.

image

Joi, 28 mai 2015, a avut loc examenul de atestat al elevilor clasei a XII-a. Din comisia de evaluare a făcut parte Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii împreună cu alţi profesori ai Seminarului.

image

Miercuri, 27 mai 2015, a avut loc examenul de admitere în anul şcolar 2015-2016, în prezenţa Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcii.

image

La Biserica militară "Naşterea Maicii Domnului" din Tulcea a fost oficiată o slujbă de pomenire de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război. Seminarul Teologic a fost reprezentat de diac. prof. Gorun Gheorghe Cristian, împreună cu un grup de elevi seminarişti care au oferit răspunsurile liturgice.

image

De praznicul Bunei Vestiri, elevii seminarişti au participat la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată în Biserica "Buna Vestire"- paraclis episcopal de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului şi PS Visarion, Episcopul Tulcii. Cu acest prilej s-a comemorat evenimentul întronizării Preasfinţitului Visarion în demnitatea de episcop al nou-înfiinţatei Episcopii a Tulcii. S-au adus spre închinare moaştele Sfintei Maria Magdalena de la Mănăstirea Pantocrator din loocalitatea Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul "Carpe in Deum" al Seminarului, dirijor: Diac. Prof. Gorun Ghe. Cristian.

image

Duminică, 22 martie 2015, ediţia a III-a a Marşului pentru Viaţă s-a desfăşurat şi în acest an pe itinerariul: Biserica "Buna Vestire", Biserica "Sfântul Gheorghe" (cu ceas), Hotel Delta, Piaţa Civică, la care au participat preoţi, autorităţi, cadre didactice, elevi şi elevi seminarişti.

image

Corul "Carpe in Deum" al Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, dirijat de Diac. Prof. Gorun Gheorghe Cristian, a participat la Olimpiada Naţională Corală, etapa zonală, susţinută la Slobozia, obţinând premiul al II-lea. Mai apoi au vizitat impunătoarea Catedrală din Slobozia. Aducem generoase mulţumiri sponsorilor ce au asigurat bunul mers al deplasării.

image

Marţi, 10 martie 2015, la Casa Avramide din Tulcea s-a lansat albumul "Bisericile tulcene şi slujitorii lor astăzi" editat de Episcopia Tulcii, în prezenţa Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcii, numeroşi clerici, elevi seminarişti, oameni de cultură şi credincioşi. Corul "Carpe in Deum" al Seminarului Teologic, dirijat de către Diac. Prof. Gorun Gheorghe Cristian, a interpretat o suită de piese specifice perioadei Triodului.

image

Luni, 9 martie 2015, elevii clasei a XI-a, în frunte cu dirigintele lor: diac. prof. Gorun Gheorghe Cristian, au mers la Căminul de bătrâni "Sfântul Nectarie" din Tulcea unde au oferit doamnelor flori cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii. Cu acest prilej, s-a închinat şi la racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie, aflate în Capela Căminului de bătrâni.

image

Sâmbătă, 28 februarie 2015, Seminarul Teologic tulcean şi-a cinstit hramul şi ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Casian Romanul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii împreună cu preoţii profesori, prezenţi fiind celelalte cadre didactice şi elevii seminarişti, care s-au împărtăşit cu Preacinstitele şi de viaţă făcătoare ale lui Hristos Taine. În acest cadru festiv, Preasfinţia Sa a oferit bursa "Mitropolit Antonie Plămădeală" elevilor ce s-au recarmat cu rezultate deosebite. De asemenea, în urma unei colecte organizată de tinerii teologi, s-a oferit fetiţei Pavel Cristina-Maria, greu încercată de boală, o sumă de bani din partea Episcopiei Tulcii, elevilor seminarişti şi a Parohiei "Sfântul Gheorghe" din Tulcea

image

Vineri, 27 februarie, elevii seminarişti au organizat o activitate social-filantropică la Centrul de zi "Paşi spre Lumină" din Tulcea. Invitat de seamă a fost Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, care a oferit copiilor rechizite şi a rostit un cuvânt de binecuvântare celor prezenţi. Din partea elevilor seminarişti, copiii au mai primit dulciuri, fructe şi pacheţele cu produse de post.

image

Joi, 26 februarie 2015, la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Ioan Casian" din Tulcea, a avut loc un simpozion dedicat Sfântului Ioan Casian şi Sfântului Ioan Gură de Aur.

image

În prima săptămână a Postului Mare, elevii seminarişti au participat la slujbele Pavecerniţei Mari şi a Canonului Mare, oficiate de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, în diferite biserici ale municipiului Tulcea.

image

Luni, 16 februarie 2015, la iniţiativa Preacucernicului Părinte Director Justinian NECULAI al Seminarului Teologic din Tulcea, s-a oficiat în Capela "Sfântul Ierarh Visarion" din incinta Internatului slujba Sfeştaniei, moment în care camerele şi elevii au fost binecuvântaţi cu apă sfinţită.

image

La Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, a avut loc un simpozion dedicat Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ocrotitori ai învățământului teologic. În prezența Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, cadrelor didactice, preoți și numeroși elevi, părintele profesor Dumitru Gavrilă a susținut lucrarea intitulată „Sfinții Trei Ierarhi apărători ai dreptei credințe”, după care au fost citite de către elevi fragmente din operele Sfinților Trei Ierarhi. Corul "Carpe în Deum", dirijat de părintele profesor Gorun Gheorghe Cristian, a interpretat o suită de piese specifică praznicului.

image

Luni, 26 ianuarie 2015, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a efectuat o vizită şantierului de restaurare, consolidare şi modernizare a Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea.

image

Luni, 19 ianuarie 2015, la Catedrala episcopală "Sfântul Nicolae" din Tulcea a fost inaugurată Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea creştinilor în prezenţa Preasfinţitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Părintele Marcel Lungeanu, paroh al Bisericii Romano-Catolice "Sfântul Arhanghel Mihail" din Tulcea, preoţi şi elevi seminarişti.

image

Joi, 15 ianuarie 2015, la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea a avut un moment cultural prilejuit de împlinirea a 165 de la naşterea poetului Mihai Eminescu şi a Zilei Naţionale a Culturii. Activitatea s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, preoţi, cadre didactice şi elevi.

image

Vineri, 19 decembrie 2014, Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea şi Episcopia Tulcii au organizat concertul tradiţional de colinde "Hristos se naşte, slăviţi-L!".

image

Vineri, 19 decembrie 2014, înainte de vacanţa de iarnă, elevii seminarişti au asistat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, în sobor de preoţi şi diaconi, la Biserica "Buna Vestire", Paraclis Episcopal, urmând să fie împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

image

Miercuri, 17 decembrie 2014, la Muzeul de Etnografie din Tulcea a avut loc un vernisaj de icoane pe sticlă realizate de Beatrice Grosu, studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriahul" din Bucureşti, secţiunea Artă Sacră, şi Nicolae Iorga, student la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, secţiunea Teologie Pastorală, foşti elevi ai Liceului de Arte "George Georgescu" din Tulcea, respectiv Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, în prezenţa Preacucernicului Părinte Felix Neculai, Consilier cultural al Episcopiei Tulcii, Preacucernicului Părinte Justinian Neculai, director al Seminarului, a doamnei Monica Buhai, inspector şcolar şi a domnului profesor Adrian Pal. Acest cadru festiv a fost completat de prezenţa Corului "Carpe in Deum" al Seminarului din Tulcea, dirijor Diacon Profesor Gorun Gheorghe Cristian.

image

Miercuri, 17 decembrie 2014, la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Părintele Profesor Dumitru Gavrilă în Capela "Sfântul Ierarh Visarion" în prezenţa elevilor seminarişti şi a copiilor Grădiniţei "Sfântul Nichita Romanul". Cu acest prilej preşcolarii au fost cuminecaţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

image

Luni, 15 decembrie 2014, Corul "Carpe in Deum" al Seminarului Teologic din Tulcea dirijat de Diac. Prof. Gorun Gheorghe Cristian, s-a deplasat la Căminul de bătrâni "Sfântul Nectarie" şi la Penitenciarul din Tulcea vestind Naşterea Mântuitorului lumii. Prezent la Penitenciar a fost şi Părintele Profesor Ghiţă Ciprian care a rostit un cuvânt ales despre rolul colindelor în perioada Crăciunului.

image

Marţi, 9 decembrie 2014, copiii Grădiniţei din localitatea Nicolae Bălcescu au primit oaspeţi din partea Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, prilej în care elevii seminarişti le-au oferit daruri. Acţiunea a avut loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în prezenţa Părintelui Director Neculai Justinian şi a doamnei pedagog Fedot Diana. Elevii seminarişti au interpretat un buchet de cântări religioase şi colinde.

image

Miercuri, 12 noiembrie 2014, la Şcoala Gimnazială din localitatea Nalbant prin programul caritabil "Dăruind vei dobândi", elevii seminarişti au încântat audienţa cu cateva piese religioase şi au oferit prăjituri şi jucării, iar din partea Grădiniţei "Sfântul Nichita Romanul" pachete cu dulciuri. Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea doamnei educator Nichitov Paula şi a doamnei pedagog Fedot Diana, în prezenţa Părintelui Director Neculai Justinian.

image

Luni, 10 noiembrie 2014, s-a desfăşurat o activitate filantropică în cadrul proiectului "Zâmbetul meu este ca şi al tău" la Centrul de zi pentru copii "Paşi spre lumină" din Tulcea. Elevii seminarişti au interpretat un ales buchet de cântări religioase şi au dăruit rechizite, obiecte liturgice şi dulciuri, în prezenţa Părintelui Director Neculai Justinian şi a doamnei pedagog Fedot Diana.

image

Sâmbătă, 9 noiembrie 2014, cu o săptămână înaintea începerii Postului Crăciunului, post ce anticipează Naşterea Mântuitorului, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, în incinta Internatului, elevii seminarişti au dorit sa organizeze o masă festivă, în vederea consolidării relaţiilor de prietenie dintre aceştia. Cu îndemânare şi dibăcie, elevii au gătit în prezenţa doamnei pedagog Fedot Diana.

image

Miercuri, 22 octombrie 2014, în cadrul acţiunii "Dăruind sânge dai viaţă aproapelui tău", elevii: Batog Alexandru, Cabanov Dumitrel, Caludi Victor, Ion Alexandru, Lupa Nicolas, Martinov Nichita, Micu Iulian, Stoica Ştefan, Turtoi Ştefan şi Ierodiaconul Benedict Rusu, sub coordonarea Pr. Prof. Gavrilă Dumitru şi prezenţa doamnei pedagog Fedot Diana, au donat sânge iar bonurile obţinute au fost materializate în daruri pentru copii de la şcolile cuprinse în programul de activităţi.

image

Miercuri, 22 octombrie 2014, ora de Consiliere a fost prezidată de domnul Blejuşcă Ionuţ, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, în prezenţa Părintelui Director Neculai Justinian şi a elevilor seminarişti ai claselor a XI-a şi a XII-a, vorbindu-le despre importanţa deosebită a normelor dreptului civil în viaţa slujitorilor Bisericii.

image

Marţi, 21 octombrie 2014, la biserica "Buna Vestire" din Tulcea, s-a oficiat Sfânta Liturghie arhierească şi slujba de Te-Deum de către Preasfinţitul Visarion în prezenţa unui însemnat număr de preoţi, seminarişti şi credincioşi. Momentul a fost prilejuit de prăznuirea ocrotitorului spiritual al Preasfinţiei Sale, Sfântul Cuvios Visarion. Răspunsurile Liturgice au fost oferite de către Corul "Carpe in Deum" al Seminarului Teologic. Atât consiliul profesoral, cât şi elevii seminarişti, urează Preasfinţiei Sale: La mulţi şi binecuvântaţi ani!

image

Luni, 20 octombrie 2014, PC. Părinte Profesor Dumitru Gavrilă s-a aflat la ceas aniversar iar Consiliul profesoral si elevii seminarişti îi urează: La mulţi şi binecuvântaţi ani!

image

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, situat pe str. Toamnei, nr. 10, au loc lucrări de consolitare a infrastructurii, renovare şi modernizare. Tot acest efort depus se desfăşoară pentru a preveni deteriorarea edificiului cauzată de trecerea anilor şi de intemperiile vremii.

image

Marţi, 16 septembrie 2014, la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea s-a oficiat de către Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, slujba de Te-Deum prilejuită de începerea noului an şcolar 2014-2015. La sfârşitul slujbei, Preasfinţia Sa, a rostit cuvânt de învăţătură şi dând arhiereasca binecuvântare cadrelor didactice şi elevilor seminarişti. image

Joi, 19 iunie 2014, la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea s-a oficiat Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfinţitul Părinte Episcop Visarion, al Tulcii; precedată de premierea elevilor seminarişti. La sfârşitul activităţii, Preasfinţia Sa a transmis un mesaj de binecuvântare elevilor anului 4 ce urmează să susţină probele de Bacalaureat şi de admitere la Facultate.

image

Vineri, 13 iunie 2014, s-a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, în prezenţa Preasfinţitului Visarion, episcopul Tulcii; prilejuită de revederea promoţiei 2004 a Seminarului Teologic "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea.

image

Vineri, 30 mai 2014, la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, au avut loc probele de aptitudini şi examenul de admitere în noul an şcolar, în prezenţa P.S. Visarion, episcopul Tulcii.

image

Luni, 26 mai 2014, la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, a avut loc examenul de atestat susţinut de elevii clasei a XII-a în prezenţa P.S Visarion, episcopul Tulcii.

image

În perioada 23-26 aprilie 2014, sub atenta pregătire a PC. Pr. Prof.: Gavrilă Dumitru şi a PC. Pr. Prof.: Ion Nicolae Sorin, elevii Dănilă Paul-Alexandru, Mocăniţă Teodor şi Ivan Manuel-Marian au susţinut Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice, organizată la Alba Iulia, însoţiţi fiind de PC. Pr. Director.: Neculai Justinian-Aurelian.

image

Cu prilejul întâmpinării Sărbătorilor Pascale şi în urma unui Protocol de Colaborare incheiat între Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea şi Şcoala Generală cu clasele I-VIII din satul Cârjelari, judeţul Tulcea, elevii seminarişti au organizaz o acţiune caritabilă în care le-au oferit preşcolarilor dulciuri şi un ales buchet de cântări religioase. Acţiunea s-a desfăşurat sub îndrumarea Părintelui Director Neculai Justinian şi a Doamnei Pedagog Fedot Diana. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa Părintelui Viorel Dălcăran, preotul satului.

image

Duminică 2 martie 2014 P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit Sf.Liturghie Arhierească la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian",cu prilejul hramului şcolii.În cadrul Sf.Liturghii,P.S. Sa a hirotonit un preot şi i-a acordat distincţia de iconom stavrofor părintelui director Neculai Justinian-Aurelian.

image

Vineri 28 februarie 2014,cu ocazia sărbătorii Sf.Ioan Casian,hramul şi ocrotitorul Seminarului Teologic din Tulcea,a avut loc un simpozion dedicat Sf.Ioan Casian şi Sf.Martiri Brâncoveni,pe mai multe teme (teologie,filologie,istorie şi artă),la care au participat elevii şcolii noastre,dar şi elevi de la celelalte licee din Tulcea.

image

Vineri 24 ianuarie 2014 la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au avut loc manifestări cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române,la care a participat şi P.S.Visarion,Episcopul Tulcii.

image

Vineri 20 decembrie 2013 P.S.Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit la Capela Seminarului Sf.Liturghie Arhierească,împărtăşind elevii seminarişti înaintea vacanţei de iarnă.

image

Luni 16 decembrie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit daruri preşcolarilor de la grădiniţa din Nicolae Bălcescu cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

image

Miercuri 4 decembrie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au dăruit dulciuri şcolarilor de la Centrul de zi "Paşi spre lumină" din Tulcea cu ocazia acţiunii "Cizmuliţa lui Moş Nicolae".

image

Marţi 3 decembrie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au donat jucăriile colectate de la elevi împreună cu dulciurile preşcolarilor de la Şcoala Gimnazială "Traian Coşovei" din Somova.Această activitate numită "Dăruind un zâmbet!" a avut loc cu ocazia sărbătorii Sf.Ierarh Nicolae.

image

Sâmbătă 16 noiembrie 2013 a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" o activitate metodică cu tema "Metode clasice şi moderne în pregătirea aperceptivă în cadrul orelor de muzică" susţinută de diac.prof.Gorun Gheorghe-Cristian.La această activitate,condusă de doamna inspector Buhai Monica,au participat toţi profesorii de muzică din Tulcea.

image

Joi 14 noiembrie 2013 a avut loc o manifestare culturală la Seminarul Teologic "Sf.Ioan Casian" cu ocazia aniversării a 135 de ani de la alipirea Dobrogei de România.A fost prezent şi P.S Visarion,Episcopul Tulcii,dar şi istorici,care au vorbit despre semnificaţia acestei zile.Corul "Carpe in Deum" a prezentat o serie de cântece patriotice.

image

Miercuri 13 noiembrie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" s-au deplasat la Şcoala Gimnazială "Vasile Alecsandri" din Nufăru,unde au impărţit prăjituri copiilor.Corul "Carpe in Deum" a susţinut aici un recital.

image

Marţi 5 noiembrie 2013 a avut loc un simpozion dedicat Pr.Dumitru Stăniloae.A fost prezent şi P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,care a săvârşit slujba de pomenire pentru Pr.Dumitru Stăniloae.

image

Miercuri 30 octombrie 2013 elevii membrii Antidrog Tulcea au prezentat în faţa colegilor un proiect bazat pe efectele nocive ale consumului de droguri,tutun sau alcool.

image

Joi 10 octombrie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au donat rechizite copiilor de la Centrul de zi "Paşi spre lumină".La această acţiune a fost prezent şi corul "Carpe in Deum" al Seminarului.

image

Miercuri 9 octombrie 2013 o parte dintre elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea în cadrul activităţii de binefacere "Donează sânge,fii erou".

image

În perioada 11-14 octombrie 2013 o parte din elevii Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian",însoţiţi de pr.prof.Neculai Justinian-Aurelian au mers în pelerinaj cu ocazia sărbătorii Sf.Cuv.Parascheva,vizitând şi diverse mănăstiri din Moldova.

image

Miercuri 18 septembrie 2013 a avut loc deschiderea noului an şcolar la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian".Slujba de Te Deum a fost săvârşită de P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,care a rostit un cuvânt de învăţătură elevilor cu prilejul începerii unui nou an şcolar.

image

Joi 20 iunie 2013 a avut loc serbarea de sfârşit de an la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian".Cu această ocazie P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit Sfânta Liturghie,după care a oferit premiile şi menţiunile elevilor seminarişti.

image

Sâmbătă 1 iunie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit daruri copiilor de la Centrul de zi "Paşi spre lumină" cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

image

Vineri 31 mai 2013 a avut loc susţinerea examenului de Admitere.

image

Luni 27 mai 2013 elevii clasei a XII-a au susţinut lucrarea de Atestat.

image

În perioada 8-11 mai 2013 elevii Tomoşioiu Ion,Micu Iulian şi Mocăniţă Teodor,însoţiţi de diac.prof.Gorun Gheorghe-Cristian,au participat la Olimpiada naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice,ediţia a XVII-a,care a avut loc la Deva.

image

Joi 25 aprilie 2013-P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" Sf.Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite,împărtăşind elevii seminarişti înaintea vacanţei de Paşte.

image

Joi 4 aprilie 2013-Elevii Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian",însoţiţi de domnul profesor Mihai Marinache,au mers,în cadrul săptămânii "Să ştii mai multe să fii mai bun",într-o excursie la Bucureşti,unde au vizitat locuri reprezentative pentru cultura românească.

image

Joi 14 martie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit prăjituri copiilor de la Centrul de zi "Speranţa".La această acţiune a fost prezent şi corul "Carpe in deum".

image

Joi 14 martie 2013 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit prăjituri copiilor de la Centrul de zi "Paşi spre lumină".La această acţiune a fost prezent şi corul "Carpe in deum".

image

Duminică 3 martie 2013-P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" Sfânta Liturghie Arhierească cu prilejul hramului şcolii.În cadrul slujbei,domnul profesor Gorun Gheorghe-Cristian a fost hirotonit întru diacon.

image

Marţi 29 ianuarie 2013-A avut loc la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" o manifestare cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi.La eveniment a fost prezent şi P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,care le-a vorbit elevilor despre viaţa Sfinţilor Ierarhi.Tot în această zi au fost premiaţi elevii care au participat la concursul national "Părintele Dumitru Stăniloae-110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice.

image

Marţi 15 ianuarie 2013-La Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" a avut loc o manifestare cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.La eveniment a fost prezent şi P.S. Visarion,Episcopul Tulcii.

image

Miercuri 12 decembrie 2012 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit daruri bătrânilor de la Căminul "Sf.Nectarie" cu ocazia sărbătorilor de iarnă.Corul "Carpe in Deum" a susţinut un mic recital de colinde.

image

Marţi 11 decembrie 2012 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit cadouri copiilor de la centrul "Paşi spre lumină" cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

image

Luni 10 decembrie 2012 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au oferit daruri personalului din internat cu prilejul sărbătorilor.

image

Joi 29 noiembrie 2012 Corala "Carpe in Deum" a Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea a participat,în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Sf.Ap.Andrei,la concertul "Toată suflarea sa laude pe Domnul" din Galaţi,eveniment organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Seminarul Teologic "Sf.Ap.Andrei" din Galaţi.

image

Joi 29 noiembrie 2012 P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit la Seminarul Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea o slujbă de Te Deum cu prilejul Zilei Naţionale a României.La această manifestare au fost prezenţi şi I.P.S. Hrisostom,Mitropolit de Mytimna şi I.P.S. Iacobos,Mitropolit de Mitiline.

image

Vineri 9 noiembrie 2012 s-au împlinit 20 de ani de la întemeierea Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" Tulcea.Cu acest prilej au avut loc o serie de manifestări care au debutat cu slujba de Te-Deum oficiata de P.S. Visarion,Episcopul Tulcii şi înmânarea diplomelor de excelenţă primei generaţii de profesori ai Seminarului Teologic.Tot în cadrul acestui eveniment corala "Carpe in Deum" a Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" a susţinut un recital în prezenţa invitaţilor.Ziua s-a încheiat cu sesiunea de referate la care au participat elevii Seminarului Teologic "Sf.Ioan Casian",elevi de la celelalte licee din Tulcea,precum şi elevi de la Seminariile Teologice din Buzău şi Galaţi.Elevii au prezentat referate pe diverse domenii:limbă şi literatură română,limbă engleză,teologie,istorie şi filosofie.La final toţi elevii participanţi la sesiunea de referate,precum şi profesorii lor însoţitori,au primit diplome.

image

Joi 8 noiembrie 2012 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au făcut schimb de experienţă cu o parte din elevii Liceului "Grigore Moisil".

image

Joi 18 octombrie 2012 elevii interni ai Seminarului Teologic Ortodox "Sf.Ioan Casian" au donat rechizite la centrul de zi pentru copii "Paşi spre lumină".La această acţiune a fost prezent şi corul "Carpe in Deum" al Seminarului.

image

Joi 20 septembrie 2012 P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit o slujbă de Te-Deum cu ocazia începerii noului an şcolar.La această ceremonie a fost prezent şi Pr.Prof.Acad.Dr.Mircea Păcurariu,care a primit din partea P.S. Visarion distincţia Episcopiei Tulcii-"Crucea Sf.Iachint de Vicina".

image

Duminică 16 septembrie 2012 P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la Capela "Sf.Ierarh Visarion,Episcopul Larisei" a Seminarului Teologic din Tulcea.P.S. Sa a binecuvântat cu acest prilej începerea noului an şcolar pentru preşcolarii Grădiniţei "Sf.Nichita Romanul".

image

Joi 22 iunie 2012 a avut loc la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea serbarea de sfârşit de an.Cu acest prijel P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit Sf.Liturghie,împărtăşind elevii seminarişti înaintea vacanţei de vară.La final,P.S. Sa a acordat premii elevilor.

image

Vineri 1 iunie 2012 a avut loc la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea examenul de Admitere.Examenul a fost prezidat de P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,care a săvârşit înainte o slujba de Te Deum cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

image

Joi 31 mai 2012 a avut loc banchetul de sfârşit de an al clasei a XII-a.La eveniment a fost prezent şi P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,dar şi profesori.

image

În perioada 26-27 mai 2012,cu binecuvântarea P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,câţiva dintre elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf.Ioan Casian",au participat la pelerinajul "Pe urmele Parintelui Arsenie Boca,Sfântul Ardealului".

image

Luni 22 mai 2012 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea a avut loc susţinerea lucrării de Atestat de către elevii clasei a XII-a.

image

Vineri 18 mai 2012-Basarabia de la cotropire până la unirea cu Patria Mamă-manifestare la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la despărţirea Basarabiei de România.La acest eveniment a fost prezent P.S. Sa Visarion,Episcopul Tulcii,dar şi istoricul şi scriitorul Nicolae Rădulescu.

image

Miercuri,16 mai 2012,a avut loc un simpozion organizat la Biblioteca Judeţeană "Panait Cerna" din Tulcea,cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la despărţirea Basarabiei de România.La acest eveniment au fost prezente autorităţi locale,scriitori tulceni,precum şi Corala "Carpe in deum" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf.Ioan Casian" din Tulcea,care a interpretat o serie de cântece patriotice.

image

În data de 24 aprilie elevii Seminarului Teologic au participat la o frumoasă manifestare cu ocazia Zilei internaţionale a bibliotecarului şi a Zilei internaţionale a cărţii.

image

În perioada 18-21 aprilie 2012,cu binecuvântarea P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,elevii Ciocan Dorin,Tomoşioiu Ion şi Micu Iulian,însoţiţi de pr. prof. Caragaţă Eugen, au participat la Olimpiada naţională de religie pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe,ediţia a XVI-a,care s-a ţinut anul acesta la Iaşi.

image

În perioada 02-05 aprilie 2012,cu binecuvântarea P.S. Visarion,Episcopul Tulcii,elevii Seminarului Teoogic "Sf. Ioan Casian" au participat în excursia "Paşi spre Înviere",desfăşurată în Moldova şi Bucovina, din cadrul săptămânii "Şcoala altfel".Excursia a avut ca scop vizitarea obiectivelor de patrimoniu naţional şi mondial.

image

Vineri,30 martie 2012 P.S. Visarion,Episcopul Tulcii a săvârşit ,în cadrul "Săptămânii Duhovniceşti", Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite la capela Seminarului.P.S. Sa a împărtăşit elevii seminarişti înaintea vacanţei de Paşti. image

În data de 29 februarie Seminarul Teologic "Sf. Ioan Casian" a împlinit 20 de ani de la infiinţare. Cu această ocazie P.S. Dr. Visarion Episcopul Tulcii a săvarsit Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite la capela seminarului.

image

În data de 22 decembrie a.c. P.S. Sa Visarion a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în Capela Seminarului Teologic din Tulcea împărtăşind elevii seminarişti înaintea vacanţei de Crăciun.

image

În data de 26 ianuarie 2012, elevii seminarişti au participat la o frumoasă manifestare în cinstea Micii Uniri.

image

Marţi 29 noiembrie 2011 – P.S. Sa a participat la Serbarea organizată de Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea cu prilejul Zilei Naţionale a României.

image

În data de 15 noiembrie 2011 P.S. Sa Visarion a săvârşit o slujba de Te - Deum şi a participat apoi la o sesiune de referate şi la un concurs organizat la Seminarul Teologic din Tulcea cu prilejul zilei Dobrogei - unirea Dobrogei cu Ţara mamă.

image

Mai jos puteţi viziona poze de la diferite evenimente. Vizionare placută!

image
Episcopia Tulcii
Doneaza!
image

Date de contact

Adresa: Strada Toamnei, nr. 10
Mail:seminarul_ortodox_tulcea@yahoo.com
Tel/Fax: 0240/531133
Mobil:0742182693
Tulcea, Romania