image

service 1

Fiul lui Nicolae şi al Elenei s-a născut pe 16 aprilie 1977 , în oraşul Măcin , Judeţul Tulcea. A urmat clasele primare şi gimnaziale la Şcoala Generală Nr.2 din oraşul natal între anii 1983-1990 a fost admis la Liceul Teoretic “Gheorghe Munteanu-Murgoci “ Din oraşul Măcin la secţia de limbi străine.Apoi a urmat cursurile Facultăţii de Teologie-Litere ,Specializarea Teologie-Istorie,din cadrul Universităţii “Ovidius”-Constanţa, pe care a absolvit-o în anul 1999, susţinând teza de licenţă cu tema “Biserici greceşti în Dobrogea” la disciplina Istoria Bisericească Universală, sub îndrumarea Pr.Prof.Nechita Runcan .În acelaşi an a susţinut examenul de admitere la Studiile Aprofundate de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii “Ovidius” ¬– Constanţa , la specializarea “Istoria şi civilizaţia zonei Mării Negre în antichitate şi în Evul Mediu” pe care le-a absolvit în anul 2000, susţinând lucrarea de dizertaţie cu tema “Sf.Apostol Andrei Apostolul românilor” sub îndrumarea Prof.Tudor Teoteoi de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti .Pe 4 octombrie 1998 s-a căsătorit cu Herţa Ştefania–Iulia şi în prezent are un băiat pe nume Nicolaie-Andrei .

În 16 octombrie 1998 a fost hirotonit diacon în Catedrala Arhiepiscopală “Sf.Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa , iar în ziua de 18 octombrie 1998 a fost hirotonit preot în biserica “Sf.Ioan Botezatorul” din Constanţa de către I.P.S.LUCIAN Arhiepiscopul Tomisului , pe seama Parohiei Revărsarea şi filialei “Leprozeria Tichileşti”, judeţul Tulcea.

Aici a renovat biserica parohială la exterior , a construit o trapeză în curtea bisericii iar la Leprozeria Tichileşti a făcut o reparaţie capitală a Capelei ce a fost resfinţită la 1 noiembrie 2001 de I.P.S. TEODOSIE Arhiepiscopul Tomisului, fiind ridicat cu această ocazie la rangul de econom.

În anul 2000 a fost numit profesor la Seminarul Teologic “Sf.Ioan Casian”din Tulcea, unde predă şi în prezent Istoria Bisericii Ortodoxe Române ,Istoria Bisericească Universală şi Istoria . În cadrul acestei instituţii de învăţământ a obţinut în anul 2003 definitivatul iar în anul 2008, gradul II în învăţământ .

La 1 decembrie 2001, a fost transferat la Parohia “Sfântul Nicolaie” din Tulcea unde slujeşte şi în prezent , fiind coordonatorul lucrărilor de reparaţie capitală şi consolidare a bisericii , de construcţie a capelei funerare şi a noii case parohiale , ce s-au desfăşurat între anii 2003 si 2008.

Din mai 2008 îndeplineşte funcţia de consilier economic al Episcopiei Tulcii.

Episcopia Tulcii
Doneaza!
image

Date de contact

Adresa: Strada Toamnei, nr. 10
Mail: contact@seminarulioancasian.ro
Tel/Fax: 0240/531133
Tulcea, Romania